Wednesday, November 16, 2011

WARDINA SAFIYYAH DAH KECUT PERUT !! MINTA MAAF KPD BLOGGER UMNO ??!!?


ALHAMDULILLAH...
SEDANGKAN NABI PUN AMPUNKAN UMAT, INI KAN PULA SESAMA KITA..
KOME NAK AMPUNKAN KER ?? JENG JENG JENG...!!

Tuesday, November 15, 2011

WOW !! AHLI PAS SETUJU BN PERAK ADIL DAN TIDAK PILIH BULU ??

Perjuangan Kerajaan Barisan Nasional (BN) yang sentiasa berlandaskan kepada prinsip adil, saksama dan telus sememangnya telah lama diamalkan walaupun masih ada pihak yang mahu menyangkal kenyataan ini.

Telah banyak yang dilakukan kerajaan BN dalam usaha membuktikan ia adalah sebuah parti pemerintah yang adil termasuklah memberikan bantuan sama di kawasan pembangkang termasuklah penyokong dan ahli pembangkang sendiri.

Ini kerana matlamat BN dengan tidak membezakan fahaman politik dalam memberi batuan kerana apa yang penting ialah kesejahteraan rakyat.

Dan bukti konsep keadilan itu didukung dengan tindakan dan bukanlah retorik semata-mata adalah semasa majlis penyerahan bantuan Azam Tani peringkat negeri Perak di Pulau Pangkor baru-baru ini.
  
Salah seorang penerimanya adalah Ahli Jawatankuasa PAS Kawasan Pangkor, Mohd Hilal Aziz, 44 dari Kampung Sungai Pinang Besar, Pangkor.

Bapak anak tiga itu merupakan nelayan mendapat bantuan modal berjumlah RM10,000 untuk tujuan membeli perlatan menangkap ikan seperti enjin bot dan pukat.

"Saya berterima kasihlah kepada kerajaan. Memang kerajaan adil dan tidak pilih kasih...itu betul." katanya ketika ditemui selepas majlis penyerahan bantuan itu oleh Menteri Besar, YAB Dato' Seri Diraja Dr. Zambry Abd. Kadir.Ditanya sama ada beliau setuju dengan dakwaan pembangkang yang sentiasa menuduh kerajaan tidak adil beliau berkata pandangan setiap orang itu mungkin berbeza-beza.

"Semua orang mempunyai pandangan berbeza. Jika bantuan Azam Tani saya lihat kerajaa itu adil tetapi saya tidak tahu denga bantuan-bantuan lain," katanya.


Mohd Halil berkata beliau telah memohon bantuan Azam Tani itu dengan Persatuan Nelayan Pangkor dan mengharapkan permohonannya diluluskan.


"Saya amat mengharapkan bantuan ini bagi membeli peralatan menangkap ikan supaya saya boleh mendapat bantuan lebih. Dengan peralatan sekarang, saya hanya mendapat pendapatan sekitar RM800 hingga RM1,000 dan ini tidak cukup untuk menyara tiga anak saya yang masih bersekolah," katanya.

Menteri Besar, YAB Dato' Seri Diraja Dr. Zambry Abd. Kadir dalam ucapannya menegaskan bahawa kerajaan BN tidak pernah memilih dalam memberi bantuan kepada rakyat.

Katanya sebagai sebuah kerajaan yang adil dan berwibawa, kerajaan akan melayani semua rakyat tanpa memilih 'bulu', 'warna kulit', dan fahaman politik.


"BN tidak beri bantuan terpilih kepada yang sokong parti ini sahaja," katanya.


Setiap yang kita laksanakan semuanya mengikut prinsip keadilan kerana memikirkan keutamaan rakyat. BN lakukan tanggungjawab bukan hanya untuk main-main atau mempunyai matlamat tertentu sebaliknya ia dibuat berlandakan perancangan dan jangkaan berterusan dengan gerak kerja teratur dan telus," ujarnya lagi.


SUMBER : KLIK ( SINI ) !!

Friday, November 11, 2011

JOM BER SEX ??!?


Akhbar-akhbar seperti :
HARAKAH, BULETIN RAKYAT, SUARA KEADILAN
lansung tak der cerita mahupun komen tentang isu yang AMBIGAI nak buat program seksualiti Merdeka Songsang 2011...

yg ada dalam nya terkandung fitnah2 yang nak jatuhkan PM dan nak huru hara kan Malaysia..

kalau ISLAM punya isu pun x nak dibela, x nak diperjuangkan, x nak didebatkan...???

macam mana lah nak perintah Malaysia yang agama RASMINYA ISLAM!!!!

Thursday, November 10, 2011

AMEK KAU ANWAR !! CHINA DOLL SUDAH REPORT POLIS ??!!?


Inilah wajah yang dikatakan sebagai amoi@China Doll yang telah di"tala" macam palam pencucuh oleh seorang pemimpin pembangkang! Seorang pelajar yang berasal dari negeri China dan sedang menuntut disebuah kolej swasta di Kuala Lumpur.

Hebat..hebat pemimpin pembangkang ini. Dengaq kata "anu" dia dah expired@tamat tempoh akibat sakit belakang, tapi bila " mangsa " dah didepan mata dua round pun boleh hilang sakit! Perghh..itulah penangan dok kerap pergi Siam la tuh..hahaha..!

Syabas diucapkan kepada pihak polis kerana cekap buat kerja. Akan tetapi kalau sudah jumpa dengan amoi@China Dollnya, yang tukang "tala"nya tu siapa pulak ya! Pihak polis pun pernah berkata, pandai-pandailah rakyat menilai sendiri.


Bukankah didalam video tersebut amoi ini dok berdua-dua sambil melakukan "tugasan"nya dengan dengan "seorang lelaki", rasa-rasanya rakyat mahu tahu dengan lebih jelas siapa sebenarnya "lelaki tersebut"!

Dedahkan lah siapa identiti lelaki tersebut kerana dia tidak mahu mengaku dia adalah "jaguh" didalam tayangan video itu walaupun rakyat sudah tahu dengan jelas siapakah gerangan orangnya! 

Rakyat mahu " lelaki hebat " itu sendiri mengaku bahawa dia adalah "penala" dalam video tersebut..itupun kalau dia berani..!!! Jika tidak adalah lebih baik pihak polis sendiri mengistiharkan siapa sebenarnya " penala " hebat itu demi merungkai segala persoalan yang timbul! Senang cerita dan tak payah pening kepala!


SUMBER KLIK SINI !!

Wednesday, November 2, 2011

JAIS SEDANG KESAN LOKASI PELAKON ?? SAPER DIA ??SHAH ALAM: Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) sudah mengeluarkan perintah waran tangkap terhadap Bob Lokman, Jumaat lalu berikutan kegagalannya hadir memberi keterangan di pejabat pihak berkuasa agama itu kerana menyampaikan ceramah tanpa tauliah.
Pengarahnya, Marzuki Hussin, berkata pihaknya sedang berusaha mengesan lokasi penulis lirik, pelakon dan pengacara yang nama sebenarnya, Muhammad Hakim Lokman, 47, dan hanya menunggu masa untuk menahannya.
“Kita masih mengesan lokasi sebenar beliau dan sekiranya berada di Selangor, kita akan menahannya serta-merta kerana gagal hadir membantu siasatan berhubung tindakannya menyampaikan ceramah tanpa tauliah,” katanya ketika ditemui pada Seminar Hukuman Alternatif: Pelaksanaan dan Keberkesanan di sini, semalam. 

Bob Lokman sebelum ini ditahan mengikut Seksyen 119 Enakmen Pentadbiran Islam (Negeri Selangor) 2003 kerana menyampaikan ceramah tanpa tauliah di Masjid Sungai Lui, Hulu Langat, 10 Oktober lalu. Dia kemudian dibawa ke balai polis berhampiran sebelum dilepaskan atas jaminan polis. 

Bob Lokman ketika dihubungi beberapa kali sebelum ini enggan mengulas. 

Dia boleh dituduh melakukan kesalahan mengikut Seksyen 12B Enakmen Jenayah Syariah Selangor jika gagal memberi keterangan dengan sengaja dan tertuduh boleh didenda tidak lebih RM3,000 atau penjara tidak lebih dua tahun jika sabit kesalahan.