Monday, June 29, 2009

Nik Aziz Berdebat Dengan Lim Kit Malam & Punggok Anwar!

KOTA BHARU, 27 Jun (Hrkh) - Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat menegaskan beliau bertekad untuk berdepan secara terbuka dengan Presiden Umno, DatO' Seri Najib Razak dalam masa terdekat menerusi 'mujadalah' (debat). Beliau berkata, untuk tujuan itu draf surat rasmi telah pun disiapkan dan akan dikirimkan dengan kadar segera kepada Najib yang juga Perdana Menteri Malaysia itu.

"Hari ini saya nak beritahu bahawa saya sudah siapkan draf surat khusus untuk Presiden Umno.
"Saya nak minta Presiden Umno berdepan dengan saya bulat-bulat, secara terbuka, tidak secara sulit kerana perkara ini telah terbuka secara umum sejak 1951, tak habis-habis.
"Saya mahu penjelasan kerana apa Umno tolak Islam dan kerana apa Umno lawan PAS sedangkan PAS ini guna Islam (dalam dasar parti, perjuangan dan pemerintahannya)".


Kenapa Nik Aziz begitu sibuk mahu berdebat dengan PM,beliau mengambarkan seolah olah kerajaan UMNO menentang Islam, syiar Islam tidak pernah tersekat,tidak pernah terhalang,masjid masjid di bantu,baitulmal ditubuhkan,pusat urus zakat dsb. Sepanjang lebuhraya Utara Selatan berapa banyakkah surau di R & R? Berapa banyak kah surau antara Madinah ke Makkah?
Sepatutnya Nik Aziz mengajukan soalan itu dan berdebat dengan Anwar Ibrahim & Lim Kit Siang, yang jelas memperjuangkan negara ke arah lebih liberal. Kenapa Nik Aziz tidak mahu berdebat dengan Lim Guan Eng ,Lim Kit Siang & Karpal Singh yang jelas menentang negara Islam? kenapa terlalu hipokrit? adakah kerana Umno itu melayu,maka Nik Aziz agak lebih berani sedikit untuk berhujah, barangkali Nik Aziz takut kepada Tuan DAP nya?

source from www.pisau.net

Wednesday, June 17, 2009

NGOK NIZAR!

WAHAI SEKALIAN UMAT PAS DAN PENYOKONG PAS DAN SEANTERO PAKATAN HARAM, APAKAH YANG HENDAK KALIAN KATAKAN? NESCAYA ANDA PUN TAK AKAN MENGAKU PERBUATAN TERKUTUK POJAAN KALIAN IAITU NGOK NIZAR SEPERTI SEDEMIKIAN RUPA. MEMALUKAN!

Monday, June 15, 2009

MB Perak Turun Padang Bertemu Rakyat.


Dr. Zambry bermotosikal melawat kampung-kampung setinggan di sekitar kawasan Parlimen Ipoh Timor, untuk membantu menyelesaikan masalah rakyat. Langkah seperti ini membimbangkan Pakatan Pembangkang Haram.


Ketibaan pemimpin yang berjiwa masyarakat disenangi penduduk sekitar.


Pemimpin erat demi mempertahankan agama, bangsa dan negara.


Bacaan Doa dan Ucapan Pengerusi JKKKP Kg. Cempaka Sari


Ketua UMNO Bahagian Ipoh Timor & Menteri Besar Perak yang sah!


Ucapan yang diberi demi membela nasib penduduk.


Anak-anak perintis masa hadapan mencuri peluang berjumpa MB Perak.

Antara penduduk sekitar yang hadir dan mendengar dengan penuh khusyuk.


Berbilang kaum dan bangsa membanjiri dewan orang ramai Kg. Tok Cendang.

Wednesday, June 10, 2009

Jangan Cepat Melatah

Jangan cepat melatah tentang isu Matapelajaran Bahasa Inggeris wajib lulus syarat dapat sijil SPM. Isu ini tidak lagi secara 'rasmi diluluskan'. Tan Sri Muhyiddin Yassin mahu minta pandangan orang ramai dulu, tu sebab dia bukak talian talipon ngan email kalo nak meluahkan perasaan terbuku dihati. dan jika penerimaan yang baik diterima, maka beliau akan me'lulus'kan dan berbincang tentang syarat BI wajib lulus spm. jadi jangan lah hangin satu badan. stuju? sekian.

Friday, June 5, 2009

Owh.. Sekarang nak kater 'Bapa Kekalahan' pulak?!

Photobucket ---> nizar bapak
Sedang menjengah ke laman blog manusia sejagat di alam maya nih, ternampak lak gambar Perdana Menteri kita diperlakukan begini. deme dah melampau-lampau. kiter idak pun nak memburukkan pemimpin deme ker parti deme ker dengan kata-kata kesat! skrg nih berani pulak kater pemimpin nombo 1 negara dengan istilah 'bapa kekalahan'. amboi! sedap bahasa? jadi teman secara serangan rasional, menjadikan muka nizar jadi mangsa photoshop teman. suker hati teman lah kan nak buat aper ajer. itu baru cikit jer. tp teman masih lagi bertimbang-rasa. sekian!

Tuesday, June 2, 2009

Perihal Siti Nurhaliza dengan 1 Malaysia !!

Siti Nurhaliza pun menyokong dengan konsep 1 Malaysia nih. Tak kira lah dari segi hiburan sekalipun asalkan kita semua kat Malaysia nih aman muhibbah. SEKIAN!


Photobucket