Wednesday, December 7, 2011

NGA KOR MING KURANG AJAR LAGI ?!?!?!?!Kor Ming hina Perak - MB

IPOH 6 Dis. - Setiausaha DAP Perak, Nga Kor Ming dianggap menghina kedaulatan Perak dan institusi diraja kerana didakwa mengeluarkan kenyataan 'Perak Darul Kartun', kata Menteri Besar Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir.

Beliau berkata, Ahli Parlimen Taiping itu tidak sepatutnya mengeluarkan kenyataan sedemikian kerana sebagai seorang pemimpin, beliau perlu menunjukkan keperibadian yang baik kepada rakyat.

"Dengan sikap Nga (Kor Ming) ini, rakyat boleh menilai sendiri pemimpin macam ini ke yang perlu diikut? Kata-katanya yang menggelar 'Perak Darul Kartun' ini telah menghina Perak," katanya kepada pemberita selepas Hari Bertemu Pelanggan di Dewan Serbaguna Bangunan SUK di sini hari ini.

Beliau diminta mengulas lanjut tindakan Kor Ming yang mengeluarkan kata-kata seperti itu termasuk menghina Zambry pada majlis ceramah 9 September lepas.

Setelah dibidas pelbagai pihak termasuk ahli politik dan badan-badan bukan kerajaan, Kor Ming baru-baru ini telah memohon maaf kepada Zambry kerana menggelarkannya 'hitam metalik'.

 - BERNAMANo comments: