Monday, November 17, 2008

Majlis Perasmian Veteran UMNO Malaysia yang ke-2.

Pada 14 Nov 2008 jam 8.30 malam Negeri Perak sekali lagi menerima kunjungan Timbalan Perdana Menteri; Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri; Datin Seri Rosmah Mansor memberi semangat baru yang memberangsangkan akibat sindrom kekalahan PRU yang lalu. Turut hadir bersama ialah Pengerusi Veteran UMNO Malaysia-Tan Sri Tajudin Ali, Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Ng. Perak-Datuk Seri Mohd. Tajol Rosli Ghazali dan dua orang Naib Presiden UMNO iaitu Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Datuk Seri Mohd. Ali Rustam.

Photobucket

Photobucket


"Istilah Veteran UMNO adalah mereka yang telah lama berkecimpung dalam bidang politik melalui penglibatan mereka didalam UMNO".
(Datuk Seri Mohd. Tajol Rosli Ghazali)

"Pentingnya kita memanfaatkan Veteran UMNO sebagai gedung menimba petua sebagaimana bahawa kita berada dalam musim tengkujuh yang dialami sekarang ini perlu wujud mekanisma bahawa yang muda lah mendatangi yang tua".
(Datuk Seri Mohd. Tajol Rosli Ghazali)

"UMNO sekarang ini sedang mengalami musim tengkujuh dan perlayaran perjuangan UMNO seterusnya kini berdepan dengan lautan bergelora. Namun pelayaran perlu diteruskan juga kerana perjuangan masih belum selesai".
(Datuk Seri Mohd. Tajol Rosli Ghazali)

"Dalam konteks UMNO sekarang ini mulai Mac 2009, akan mendapat nahkoda baru (Datuk Seri Najib Tun Razak) kerana ayahanda beliau adalah tokoh terbilang yang telah menahkodakan bangsa dan Negara kepuncak dimana kita berada sekarang. Oleh itu tidak perlu ragu tentang kebolehan dan kemampuan bakal PM tidak lama lagi".

(Datuk Seri Mohd. Tajol Rosli Ghazali)

Photobucket

"Jangan menganggap Veteran itu tidak berguna ibarat manisan yang sudah habis. Sebaliknya mengajak ahli Veteran berada disisi untuk menyumbang dalam perjuangan dan memainkan peranan masing-masing sekaligus percaya bahawa sebagai anggota parti boleh mendapat banyak kaedah daripada ahli Veteran".
(Datuk Seri Najib Tun Razak)
"Jauh sekali pemimpin terdahulu minta apa-apa... yang ada cuma salam perjuangan. Tidak ada istilah salam kosong atau salam berisi".
(Datuk Seri Najib Tun Razak)
"Dulu, tudung Wanita UMNO yang berwarna merah itulah yang dijadikan tempat untuk menadah sumbangan demi perjuangan parti".
(Datuk Seri Najib Tun Razak)
Photobucket

No comments: